guideHome

guideVodiči

guideBeč
guideOkolica Beča
guideAustrija

guideTarife

guideLinkovi

 

 

Vodič Beč vodja puta Austrija

guideAnja Hauptfeld

Vodič Graz

Vodič Graz

Graz, svjetska kulturna baština, drugi je po veličini grad u Austriji i glavni grad Štajerske. Ne samo povijesni centar oko glavnog trga i zvonik na brdu, nego i interesantna moderna arhitektura je vrijedna posjeta. Još su tu Johanneum, Kunsthalle, Marijin lift, svakovrsne ulične manifestacije… Nešto dalje nalazi se Piber, uzgajalište i ljetno boravište lipicanaca. Usput se može svratiti u Bärnbach i vidjeti crkvu koju je gradio slikar, humanist i arhitekt Friedensreich Hundertwasser.

Posjeta Grazu je cjelodnevni izlet iz Beča (udaljenost oko 200 km).

Vodič Salzburg

Vodič Salzburg

Grad Salzburg –„sjeverni Rim“ je tisućgodišnji kameni svjedok crkvene moći i svjetovnog bogatstva. Važno je posjetiti rodnu kuću Wolfganga Amadeusa Mozarta.  Palača Mirabell je lijepa ilustracija jedne zabranjene ljubavi.
 
Posjeta Salzburgu je cjelodnevni izlet iz Beča (udaljenost oko 300 km).

Vodič Innsbruck

Vodič Innbruck

Innsbruck, glavni grad Tirola, uspio je sačuvati svoju srednjovjekovnu supstancu. Jedno vrijeme bio je i Habsburška carska rezidencija. S okolnih planina baca se jedinstven pogled na grad u dolini. Ne smije se zaboraviti ni dvorac Ambras u neposrednoj blizini grada.

Innsbruck se može posjetiti samo u okviru višednevnog putovanja Austrijom, budući da leži u srcu Tirola oko 500 km daleko od Beča.