guideHome

guideVodiči

guideBeč
guideOkolica Beča
guideAustrija

guideTarife

guideLinkovi

 

 

 

Anja Hauptfeld

guideAnja Hauptfeld

Vodič Wachau

Vino, voda i kultura karakteriziraju dunavsku dolinu Wachau. To je zvanična svjetska kulturna baština. Wachau je mistično mjesto duhova, legendi, starih vinograda i voćnjaka i nalazi se 80-tak km zapadno od Beča.

Dnevni izlet do Kremsa, Dürnsteina i Melka moguć je autobusom ili automobilom. Može se uključiti vožnja brodom, kao i ležerna vožnja unajmljenim biciklom.

 
wienerwald

Vodič - Beč šuma

Ruševine drevnih zamaka, srednjovjekovni samostani, romantična sela, gradići građeni u stilu bidermajera… pozivaju Vas da u tom slikovitom krajoliku provedete ugodno vrijeme.

Konkretan program se može prilagoditi Vašim željama. Treba računati s oko 4 sata.

   

Vodič - Semmering

Planinsko ljetovalište s kraja 19. stoljeća na granici sa Štajerskom i danas je vrlo omiljeno među šetačima.Pruga preko Semmeringa - remek djelo tehnike, kao i netaknuta pitoma priroda samo su neki od razloga za posjet ovome području.

Dnevni izleti željeznicom ili autobusom, kao i višednevne pješačke ture nalaze se na našem programu.

Burgenland / Gradišće

Vodič - Gradišće

Gradišće je austrijska pokrajina jugoistočno od Beča. Nežidersko jezero (Neusiedler See), jedno je od najvećih stepskih jezera u Evropi. Gradišće je zanimljivo područje: vožnja kočijom, posjete tipičnim tavernama, jedrenje na dasci, šetnje, biciklizam… To je  prirodni rezervat brojnih vrsta ptica, vide se lijepi vinogradi i stare orahove aleje. Obnovljeni barokni dvorci su u vrlo harmoničnoj vezi sa srednjevjekovnim crkvenim zvonicima. Kuriozum su cijele nastambe roda.

Ovo je prilika u pola dana vidjeti ovaj pitoreskni dio istočne Austrije.