guideHome

guideGids

guideTour Wenen
guideTour omtrek
guideTour Oostenrijk

guideTarieven

guideLinks

 

 

Rudi Evers
guideRudi Evers
Wijn Donauvallei Gids

Wijn, water en kultuur zijn de sleutelwoorden voor deze Donauvallei, die ten westen van Wenen ligt en onlangs tot wereldkultuurgoed werd verklaard.
Hier komen oude sagen en legendes tot leven, vindt u eeuwenoude wijngaarden en gezellige heurigen (= wijntavernes). Dagtochten naar Krems, Dürnstein en Melk kunt u met de boot, trein of fiets, maar natuurlijk ook met de auto of bus bij ons boeken.

 
Dit belangrijke recreatiegebied voor de Weners

Dit belangrijke recreatiegebied voor de Weners is net 1000 jaar oud geworden en sinds 100 jaar een beschermd natuurreservaat. Oude ruines van kastelen en middeleeuwse kloosters, romantische dorpjes en Biedermeierstadjes nodigen u uit tot een dagtocht in dit voormalige keizerlijke jachtgebied.

   
Stiermarken Gids

Het mondaine zomerverblijf van het einde van de 19de eeuw ligt 100 km ten zuiden van Wenen op de grens met de Stiermarken en is ook vandaag de dag nog een heerlijk wandelgebied aan de uitlopers van de Alpen. De flora en de fauna, de spoorlijn over de Semmeringpas en de 19de eeuwse architektuur behoren tot de hoogtepunten van een uitstap door dit idyllisch gebied. Dagtochten met de trein of bus, maar ook meerdaagse wandeltochten staan op ons programma.

 
Burgenland Gids

Ten oosten van Wenen ligt een gebied, dat tot 1921 nog Hongaars was : het Burgenland. Het is een fascinerende streek vol verrassende tegenstellingen : paard-en-wagen romantiek en gezellige heurigen versus een modern surfparadijs; het grootste Oostenrijks vogelreservaat versus het geweldige operette - spektakel op een gigantisch podium in een meer; het prachtige paleis Esterhazy in Eisenstadt versus barokke kerktorens met ooievaarsnesten ten midden van romantische, kleine dorpjes. Onze uitstappen nemen u mee naar deze aparte wereld.