guideHome

guideGids

guideTour Wenen
guideTour omtrek
guideTour Oostenrijk

guideTarieven

guideLinks

 

 

Rudi Evers Gids Wenen Oostenrijk
guideRudi Evers

Graz Gids

<<< Foto >>>

Graz is de op een na grootste stad van Oostenrijk en provincie hoofdstad van de groene Stiermarken.
Niet alleen het historische centrum en de alom tegenwoordige middeleeuwse klokkentoren op de slotberg, maar ook een veelvoud aan moderne architektuur en curiositeiten nodigen de bezoeker van Graz in 2003 uit, zoals bijv. het eiland in de Mur, de kunsthal, de glazen lift en veel straatkultuur.
Vanuit Graz is het niet ver naar de beroemde Lipizzaner paardenfokkerij in Piber en de aparte Hundertwasserkerk in Bärnbach.
Graz kan vanuit Wenen (ca. 200 km) als dagtocht worden geboekt.

 

Salzburg Gids

<<< Foto >>>

De stad Salzburg, het "Rome ten noorden van de Alpen", is een symbiose uit steen van 1000 jaar kerkelijke macht en wereldlijke rijkdom, die heden ten dage, dankzij het muzikale genie van één van haar zonen, tot centrum van het internationale muziektoerisme is opgeklommen.
Mozartkogels, Salzburg Festival en de "Sound of Music" , om slechts 3 bekende begrippen te noemen, hebben deze stad aan de rand van de Alpen en vlakbij de grens met Beieren over de hele wereld beroemd gemaakt.

 

Innsbruck Gids

<<< Foto >>>

Innsbruck geldt als de hoogst gelegen provincie hoofdstad in de Alpen en is ontstaan als "brug over de Inn" . Het is een oude handelsstad en een middeleeuws juweel, dat ook in de 21ste eeuw zijn waarde heeft behouden. Deze voormalige keizerlijke residentie van de Habsburgers, die al 2 keer de olympische winterspelen heeft georganiseerd, ziet zich als brug tussen Noord- en Zuid-Europa en als symbiose van Alpentraditie en moderne universiteitsstad.
Innsbruck is enkel in het kader van een Oostenrijk rondrit te bezichtigen, aangezien de stad 500 km ten westen van Wenen midden in Tirol ligt.